lisapuite

Jeti-ikkuna® - avattavat lisäpuitteet suojaamaan, lisäämään termistä viihtyvyyttä, parantamaan energitehokkuutta ja vaimentamaan ääntä

Lisäpuite on korjausrakentamiseen suunniteltu avattava lasitus, jota sovelletaan monella tapaa peruskorjauksen ja tilamuutosten yhteydessä. Siro kehys ja lasi muodostavat yhdessä jämäkän rakenteen, jota voi käyttää suuriinkin aukkoihin.

Lisäpuitteella parannetaan ikkunoiden teknisiä ominaisuuksi suojelluissa rakennuksissa, joihin perinteiset ikkunasaneerauksen ratkaisut eivät sovellu.

Suojelukohteiden ikkunoiden restaurointi ei aina paranna ikkunan teknisiä ominaisuuksia, kuten ääneneristystä, tiiveyttä ja energiatehokkuutta. Kaavassa tai museoviraston suojelemissa rakennuksissa lisäpuitteen asentaminen ikkunakarmin sisään tai sisäpuitteen pintaan ovat toimivia ratkaisuja ikkunan ominaisuuksien parantamiseen.

Lisäpuite toimii akustoivana lisälasina, kun halutaan parantaa ääneneristystä liikennemelualueella.

Lasin valinnalla voidaan vaikuttaa ääneneristysominaisuuksiin. Lasipaksuus, laminointi, lasien määrä sekä ilmaväli puitteiden välissä vaikuttavat ikkunan ääneneristysominaisuuksiin. Mitä suurempi paksuus, sitä parempi eristävyys. Laminoitu lasi eristää paremmin ääntä kuin laminoimaton lasi. Samoin ilmaväli lasien välissä parantaa ikkunan ääneneristävyyttä. Äänen taajuus vaikuttaa myös ikkunan eristävyyteen, mikä on hyvä huomioida ääneneristäviä rakenteita suunniteltaessa.

Lisäpuitteella voidaan lisätä turvallisuutta ja parantaa kohteen suojausta

Laminoitu 3+3 mm turvalasi ja 3+3+3 panssarilasi ovat esimerkkejä lisäpuitteen lasivaihtoehdoista, joilla voidaan estää ilkivallasta aiheutuvaa vahinkoa rakennukselle ja joilla voidaan toteuttaa kohdesuojausta rakenteiden osalta.

Lisäpuitteen rakenne ja ominaisuudet rakennuksen vaatimusten mukaisesti

Lisäpuitteen helat ja tiivisteet ovat käytännöllisiä ja tarkoituksenmukaisia. Lisäpuitteen putkimainen silikonitiiviste tiivistää lisäpuitteen asennusalustaansa. Kiilamaista tiivistettä käytetään silloin, kun lisäpuite asennetaan karmin sisään, jolloin lisäpuitteella tiivistetään koko ikkuna-aukko. Lisäpuite voidaan asentaa sekä kiinteisiin että avautuviin ikkunoihin. Lisäpuite voidaan asentaa olemassa olevan puitteen pintaan, karmin pintaan tai karmin sisään erilliseksi puitteeksi sisä- ja ulkopuitteen väliin.

Haluatko, että soitamme Sinulle?

Lähetä lomake ja soitamme viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Esimerkkikohteita

Eduskuntatalo

Eduskuntatalo, Helsinki

Kokkolan kaupungintalo

Kokkolan kaupungintalo

Hämeenlinnan virastotalo

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Hämeenlinna